ارزش غذایی برنج سفید و برنج قهوه ای

خرداد, ۱۳۹۸ بدون نظر دانستنی های علوم و صنایع غذایی, کربوهیدرات ها: غلات و حبوبات

برنج یکی از مهمترین غلات مصرفی درجهان است و بعنوان غذای اصلی مصرف میگردد. هردو برنج از میزان کربوهیدرات و قند بالایی برخوردار هستند که میزان تاثیرگذاری برنج قهوه ای بر قند خون کمتر و بعنوان یک دانه کامل از مواد مغذی بیشتری نسبت به برنج سفید برخوردار است.برنج قهوه ای بعلت اینکه فیبر بالایی دارد باعث تسکین یبوست شده و بعلت ایجاد سیری باعث کنترل وزن و کاهش سطح کلسترول و قند خون درافراد دیابتی میگردد.
برنج قهوه ای دارای یک منبع غنی از منگنز و یک آنتی اکسیدان عمل میکنددر صورتی که برنج سفید این خاصیت را ندارد.سلنیم موجود در برنج قهوه ای باعث تولید هورمون تیروئید و در عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن ومنیزیم در انعقاد خون،انقباض عضله،تولید سلولی و رشد استخوان نقش بسزایی دارند. برنج سفید منبع خوبی از فولات (فولیک اسید ) است که بعنوان یک ماده ضروری در تبدیل غذا به سوخت و تولید انرژی، ساخت DNA و دیگر مواد ژنتیکی و همچنین در حمایت از تقسیم سلولی نقش بسزایی دارد.

ارسال نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: