خرداد, ۱۳۹۸ بدون نظر پروتئین(گوشت ها و لبنیات), دانستنی های علوم و صنایع غذایی

در بین غذاهای مختلفی که روزانه مصرف میشوند ،شیر از مناسبترین و متعادلترین ترکیبات برخوردار است و تنها ماده غذایی است که اکثر نیازهای تغذیه ای انسان را تامین می کند.

  • شیر دارای ارزش غذایی بالایی میباشد. و در مقایسه با گوشت،شیر باقیمت مناسبی در خدمت تغذیه انسان قرار میگرد
  • از نظر ارزش تغذیه ای ،یک لیتر شیردارای پروتئین و چربی بیشتری از ۲۰۰ گرم گوشت می باشد. شیر حاوی شش ترکیب مغذی :کربوهیدرات ،پروتئین، ویتامین آ و ب ، اسیدهای چرب ضروری و مواد معدنی است و فقط از نظر آهن و ویتامین C کمبود دارد.
  • شیر منبع خوبی از کلسیم و فسفر است به طوری که یک لیتر شیر ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم و ۹۰۰ میلی گرم فسفر دارد .
  • شیر تا سن شش ماهگی برای نوزاد یک غذای کامل است و مصرف شیر برای تمام گروه های سنی توصیه میشود.
  • پروتئین های موجود در شیر دارای کلیه اسید آمینه های ضرورری میباشدوهمچنین بعلت وجود لاکتوگلوبین ها و لاکتوآلبومین ها،اسیدآمینه گوگرداربه حدکافی درشیروجوددارد.

تفاوت شیر انسان و شیر گاو:

شیر انسان دارای مواد ازته کمتر ،چربی کمتر وکربوهیدرات (لاکتوز)بیشتری است.شیر انسان  شیرین تر است چون لاکتوز بیشتری دارد.درشیر انسان میزان سیستئین (اسید آمینه) ،برخی الیگوساکاریدها نظیر قند های ازت دار،آنزیم ها،اسیدهای چرب و عناصر ناچیز بیشتری می باشد.شیر انسان و شیر گاودارای میزان ماده خشک تقریبا برابری می باشند. میزان انرژی در ۱۰۰ سی سی شیرمادر۷۵ کیلوکالری ودر ۱۰۰ سی سی شیرگاو ۶۵کالری می باشد.

 

ارسال نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: