تغذیه در نارسایی کلیوی

خرداد, ۱۳۹۸ بدون نظر بیماری های کلیه و مجاری ادراری, دانستنی های پزشکی و تغذیه

نقش کلیه:
۱-تنظیم تعادل مایعات و املاح بدن
۲-کنترل فشار خون
۳-کمک به ساخت سلول های خونی و سالم نگهداشتن استخوانهای به کمک ویتامین D
وظیفه اصلی کلیه تولید هورمون اصلی خونساز بدن (اریتروپوئتین) و دفع سموم بدن از طریق ادرار میباشد. نارسایی کلیه:
عبارت نارسایی کلیه به این معنا است که کلیه ها کمتر از حد طبیعی قادر به انجام عملکردشان هستند.
نارسایی پیشرفته کلیوی وضعیتی است که کلیه ها کار نمیکنند یا فقط کارایی اندکی از کلیه ها باقی مانده است و این زمان است که درمان دیالیز یا پیوند ضروری است . دیالیز فرآیند تصفیه خون ،حذف آب اضافی و سم زدایی میباشد.

رابطه تغذیه و نارسایی کلیه:
کسانی که BMI بالایی دارند حتما باید وزنشان را کم کنند زیرا کاهش وزن در کنترل فشار خون و عوارض کلیوی موثر است.
نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در سالم ماندن کلیه ها نقش بسزایی دارد
مصرف لبنیات کم چرب به میزان لازم،کاهش مصرف گوشت قرمز و حذف گروه چربی در سلامت کلیه بسیار حائز اهمیت است.
باید ها و نبایدهای تغذیه ای در بیماران دیالیزی:
۱-کنترل میزان آب مصرفی با توجه به میزان حجم دفع ادرار بسیار حائیز اهمیت میباشد
۲-روغن مصرفی ازنوع زیتون ،کانولا و سویا باشد و مصرف روغن جامد و روغن حیوانی ممنوع میباشد
۳-مصرف سوسیس و کالباس،چیپس و پفک،نمک و تن ماهی بعلت میزان سدیم بالا ممنوع میباشد.
۴- هرنوع نوشیدنی گازدار ازجمله نوشابه ،دوغ و ماءالشعیر بعلت فسفر بالا ممنوع میباشد
۵-در پخت و پز از روشهای کباب کردن،آبپز و بخارپز استفاده شود
۶- مصرف موز،پرتقال ،انار،شلیل ،خرما،مغزها:پسته و بادام و…) سیب زمینی و انبه بعلت پتاسیم بالا ممنوع میباشد
۷-مصرف مواد غذایی با پتاسیم متوسط از جمله شلغم ،کرفس،نخود فرنگی و مواد غذایی با پتاسیم کم مانند لیمو، کاهو و کلم بنفش توصیه میشود.

ارسال نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: