پروتئین ها (آمینو اسید ها)

خرداد, ۱۳۹۸ بدون نظر تغذیه ورزشکاران حرفه ای, خوراکی های شگفت انگیز, دانستنی های پزشکی و تغذیه

قابل توجه ورزشکاران که به موضوع آمینو اسیدها و پروتئین ها و عضله سازی علاقمند هستند.
بیست درصد بدن انسان از پروتئین ساخته شده است و اسید آمینه (آمینو اسید) واحد تشکیل دهنده پروتئین است. پروتئین نقش مهمی در تمام فرآیندهای بیولوژیکی بازی می‌کند و اسیدهای آمینه نیز بلوک‌های ساختمان پروتئین هستند. اسید آمینه به وسیله پیوندهای پپتیدی به هم متصل می‌شوند و چندین اسید آمینه به هم می‌پیوندند تا یک پلی پپتید را تشکیل بدهند. زنجیره‌های پلی پپتیدی باهم پیوند یافته و به شکل پروتئین‌های مختلف در می‌آیند. بخش بزرگی از سلول‌ها، عضلات و بافت ها از اسیدهای آمینه تشکیل شده است به این معنی که اسیدهای آمینه نقش مهمی در بدن انسان ایفا می‌کنند. همچنین اسیدهای آمینه نقش اساسی در انتقال و ذخیره مواد مغذی دارند. اسیدهای آمینه در عملکرد ارگان‌ها، غدد، تاندون‌ها و رگ‌ها تاثیر دارند. علاوه بر آن اسیدهای آمینه در ساختار عضلات، پوست، استخوان، مو و … به کار می‌روند. البته نقش اسیدهای آمینه به این موارد خلاصه نمی‌شود و فواید زیادی به خصوص برای ورزشکاران دارد.

برگرفته از کتاب: انسان تغذیه سلامت: امینواسیدهای شگفت انگیز

تالیف: دکتر سحر هوشمند. دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی

ارسال نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: